En ovanlig dag i Tofteryd

2012-07-22

21 juli var vi en av sju trädgårdar i Tofteryd som öppnade upp vår trädgård för besökare. Vi fick en solig dag med många glada möten. Bilder hittar du på...

En ovanlig dag i Tofteryd

... Tofteryds Bygdeförenings blogg: http://tofteryd.blogg.se/

Vi uppskattar att nära 200 besökare åkte runt i den vackra Tofteryds-bygden på lördagen. Det bjöds på många fina vyer och tips och erfarenheter delades denna dag då solen äntligen visade sig efter några veckor med regn. Trädgårdarna var prunkande gröna och visade sig från sin bästa sida.

Vid POs Lada bjöd vi på hembakat knäckebröd och krispiga ärtskott i växthuset. Växthuset används även som grupprum vid konferenser och här fick man också se en skiss över hur innegården kommer se ut när all markanläggning och trallgolv med pergola är färdig.

En vägg med humlestörar och en trasmatta av sten skall också ta plats i trädgården vid den nybyggda konferensvåningen som denna dag stod öppen att besöka. Där uppe kunda man beskåda handmålat porslin av Judit Viktorsson och plagg stickade av ull från granngeten Bruse (av Inger Gustafsson).

Senare på eftermiddagen serverades det här våfflor till det glada gäng som avslutade dagen med att träffas och ta en kopp kaffe samt dela dagens bästa upplevelser.

Tack alla inblandade och även du som kom och besökte oss!

Arrangör: Ida Toftgård och Marie Åkerblad samt Tofteryds Bygdeförening